Două autoturisme, precum şi bijuterii, bani, ceasuri şi telefoane mobile au fost confiscate, marţi, de poliţişti în urma percheziţiilor făcute în Capitală şi în judeţul Ilfov, la persoane suspectate de proxenetism şi şantaj, care racolau tinere pe care le determinau să se prostitueze, atât în ţară, cât şi în străinătate, obţinând astfel aproximativ un milion de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii din Prahova, cu sprijinul celor de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au făcut cinci percheziţii la persoane suspectate că în perioada mai - octombrie ar fi racolat tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia atât în ţară, cât şi în străinătate.

"Pentru îndeplinirea activităţii infracţionale, cei vizaţi ar fi creat aparenţa unei relaţii intime cu victimele, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoţională a acestora pentru a le determina să practice prostituţia", spun poliţiştii, precizând că, în situaţia în care tinerele refuzau să mai practice prostituţia, aceştia ar fi recurs la ameninţări cu acte de violenţă.

Suspecţii ar fi obţinut astfel aproximativ un milion de euro.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat două autoturisme, bijuterii, bani, ceasuri şi telefoane mobile, iar cinci persoane au fost duse la audieri

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.