Mai mulţi angajaţi ai Serviciului de permise şi înmatriculări auto Suceava sunt suspectaţi de corupţie în dosarul instrumentat de DNA în care au loc percheziţii joi şi la care lucrează şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie din MAI. Suspecţii ar fi primit sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 de euro pentru a ajuta mai multe persoane să promoveze proba teoretică şi proba practică pentru obţinerea permisului de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii DGA, sub coordonarea procurorilor DNA, pun în executare, joi, aproximativ 60 de mandate de percheziţie domiciliară într-un dosar de corupţie în care sunt implicaţi şi angajaţi ai ministerului, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.
 
"Printre suspecţi se află şi angajaţi ai Serviciului de persmise şi înmatriculări Suceava, dar şi alte persoane fără calitate specială, implicate în activitatea ilegală de obţinere a permiselor de conducere şi de înmatriculare a vehiculelor”, a precizat aceasta.
 
Suspecţii sunt bănuiţi că primeau sume mari de bani de la cei care nu reuşeau să treacă probele pentru obţinerea permisului de conducere.
 
"Probele administrate în acest caz au evidenţiat crearea unei reţele de intermediere a obţinerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice şi a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 de euro pentru un permis”, a adăugat Dajbog.
 
Reprezentanta MAI a precizat că structuri din Ministerul afacerilor Interne au "participat activ” la instrumentarea acestei cauze.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava fac cercetări în trei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, de spălare a banilor şi de constituirea unui grup infracţional organizat, presupus săvârşite în perioada 2018-2020.

"În cursul zilei de 26 noiembrie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 67 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor: Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, din care nouă sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale", a anunţat, joi dimineaţă, DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.