Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău au deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce societatea de transport în comun din municipiul Buzău a redus numărul curselor, ca urmare a măsurilor impuse în gestionarea crizei coronavirusului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ancheta procurorilor a pornit în urma unei plângeri care arată că măsurile luate la debutul pandemiei privind reducerea numărului de curse ale operatorului de transport au dus la supraaglomerarea autobuzelor, călătorii fiind nevoiţi acum să se înghesuie într-un număr mai mic de autobuze pentru a ajunge în zonele în care au nevoie.

"La data de 21.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art.  352 alin. 1 Cod penal, reţinându-se faptul că, în cursul lunii martie 2020, au fost luate anumite măsuri cu privire la reglementarea transportului în comun de pe raza mun. Buzău şi a localităţilor limitrofe, măsuri care ar fi condus la supraaglomerarea mijloacelor de transport, existând astfel riscul de infectare a călătorilor cu virusul COVID 19”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

Decizia societăţii de transport a de reduce numărul curselor pe traseele din municipiu şi din judeţ are la bază o hotărâre a Comitetului Local Pentru Situaţii de Urgenţă luată la propunerea primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, şi pusă în practică de către directorul societăţii de transport TransBus SA, societate aflată în subordinea Primăriei Buzău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.