Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele unui funcţionar al Oficiului pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie din Iaşi, după ce a fost prins primind printr-un intermediar mită pentru a elibera peste 200 de paşapoarte pentru cai care ar fi urmat să fie transportaţi şi sacrificaţi la două abatoare din judeţele Harghita şi Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), funcţionarul a fost prins în flagrant în timp ce primea printr-un intremediar de la o altă persoană care se ocupă de comerţul şi sacrificarea de cabaline suma de 1.500 de lei în schimbul a 205 paşapoarte false pentru cabalinele care urmau să fie transportate şi sacrificate la două abatoare din judeţele Harghita şi Suceava.

Dosarul penal vizează o grupare infracţională constituită în judeţele Iaşi, Suceava şi Harghita, având ca scop procurarea de documente false care să permită sacrificarea de animale vii în abatoare specializate sau comercializarea acestora cu sprijinul funcţionarilor din cadrul Oficiului pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie Iaşi, în condiţiile în care o parte din animale ar proveni din furt sau nu ar îndeplini condiţiile de sănătate pentru a fi sacrificate, precizează poliţiştii judiciari.

În acest dosar au fost făcute percheziţii la abatoare din Suceava şi Harghita şi la o instituţie publică din Iaşi.

De asemenea, Parchetul Tribunalului Iaşi a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de funcţionarul public din Iaşi şi a fost începută urmărirea penală împotriva lui pentru luare de mită, iar faţă de celelalte două persoane – pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.