Procurorii au deschis un dosar de cercetare penală, după ce la o şcoală din Oradea au fost găsiţi elevi şi personal didactic desfăşurând cursuri ”faţă în faţă”, deşi decizia CJSU a impus cursuri online, având în vedere incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul cu nr. 4563/P/2020 in care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în data de 03.11.2020 la o unitate de învăţământ cu sediul în mun. Oradea nu au fost respectate prevederile Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al jud. Bihor din data de 27.10.2020, în sensul că au fost organizate cursuri prin prezenţa fizică a elevilor în unitatea de învăţământ, fiind identificaţi în sălile de clasă un nr. de 32 elevi cu vârstele cuprinse între 3-9 ani şi un număr de 12 persoane, angajaţi ai unităţii şcolare”, au transmis, joi, procurorii.

Cursurile ”faţă în faţă” au fost suspendate, prin decizie a CJSU, după de rata de infectare în Oradea a trecut de 3 czuri la mia de locuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.