Un doljean de 29 ani a murit la Spitalul “Victor Babeş” din Bucureşti din cauza unor complicaţii apărute în urma rujeolei, cazul fiind confirmat de analizele de laborator în cursul zilei de vineri. Bărbatul a contactat boala în luna februarie 2017, fiind internat într-un spital din Craiova, ulterior fiind externat în stare bună de sănătate, dar complicaţiile au apărut pe un fond imunodepresiv al pacientului. Bărbatul se afla în evidenţele DSP pe listele pacienţilor cu HIV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, bărbatul în vârstă de 29 ani a fost internat, în luna februarie, în Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş” din Craiova, fiind externat ulterior fără a mai prezenta urme de boală. Bărbatul s-a prezentat însă din nou la spital pe 24 iunie 2017.

“Pe un fond imunodepresiv sever a dezvoltat o panencefalită şi a fost trimis, pe 26 iunie, la Spitalul «Victor Babeş» din Bucureşti. A decedat pe 1 iulie 2017, iar abia azi au venit confirmările de la laborator în care se menţionează că în lichidul cefalorahidian a fost găsit virusul rujeolic”, a declarat, pentru News.ro, Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Acesta a mai precizat că doljeanul se afla în evidenţele instituţiei pe listele pacienţilor cu HIV.

Până la ora actuală, şase copii au murit, în judeţul Dolj, din cauza rujeolei, bărbatul de 29 de ani fiind al şaptelea caz de deces provocat de complicaţiile apărute în urma rujeolei.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până în 21 iulie este 8.246, fiind înregistrate 32 de decese din cauza acestei boli.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.