Mai multe persoane aflate într-un centru de carantină din Dolj au ieşit, joi, pe acoperişul imobilului, reclamând că s-au împlinit 14 zile de carantină, dar nu li se permite plecarea. DSP Dolj a transmis că ieşirea din carantină se face la exact 14 zile de la intrarea în centrul de carantină, avizele epidemiologice fiind date pe rând, în funcţie de ora la care s-a intrat în carantină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe persoane care se aflau într-un centru de carantină din Dolj au ieşit, joi, pe acoperişul hotelului, rclamând că nu li se permite plecarea, deşi s-aun împlinit cela 14 zile.

”Aceste persoane au ieşit din camere, au accesat ieşirea de pe acoperişul hotelului, pe care în mod normal administratorul locaţiei era obligat să o blocheze,  şi au protestat cu privire la întârzierea primirii avizelor epidemiologice şi a faptului că nu au primit masa de prânz aşa cum era prevăzut pentru ziua de astăzi în contractul încheiat cu proprietarul hotelului”, a transmis DSP Dolj.

Reprezentanţii instituţiei au prcizat că persoanele din centrul de carantină au sosit în ţară pe parcursul zilei de 26.03.2020 din zone roşii din Europa legate de infecţia cu coronavirus.

”În această perioadă, s-a asigurat de către DSP Dolj triaj epidemiologic zilnic şi monitorizarea stării de sănătate a fiecărei persoane carantinate prin echipe de medici formate din medic şi asistent şcolar delegaţi pe această perioadă a situaţiei de urgenţă la DSP Dolj. Toate persoanele au prezentat stare de sănătate bună, au fost afebrile şi asimptomatice pentru infecţia cu coronavirus. În această dimineaţă s-a efectuat din nou controlul medical al acestor persoane, în funcţie de perioada din zi în care au sosit iniţial în centrul de carantină. Pentru o parte din persoane, avizele epidemiologice au fost eliberate conform orei de intrare în carantină. Având în vedere acest lucru, aceste persoane în cauză s-au arătat nemulţumite. Menţionăm că în conformitate cu ordinele mai sus menţionate, aceştia trebuie să efectueze fix 14 zile de carantină”, a mai transmis DSP Dolj.

Instituţia a precizat că avizele au fost înmânate reprezentanţilor Poliţiei Locale pentru a fi înmânate persoanelor carantinate în aşa fel încât acestea să poată părăsi locaţia de carantină, în funcţie de ora la care au fost primite în urmă cu 14 zile în centrul de carantinare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.