Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vizitat, luni, Spitalului de Psihiatrie Cronici Poiana Mare, judeţul Dolj, şi a anunţat că intenţionează să redea statutul de maximă siguranţă unităţii. Pentru acest lucru sunt necesare investiţii, urmând a fi alocată suma de 2 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am venit aici sa văd condiţiile, dar şi să discut cu personalul medical.  Aşa cum ştiţi în România sunt doar 4 spitale de maximă siguranţă, insuficient pentru nevoile actuale. Poiana Mare a mai avut acest statut şi intenţionăm să i-l redăm, dar pentru asta este nevoie de investiţii în infrastructură şi suplimentarea personalului medical. Vom aloca imediat 2 milioane de lei pentru repararea acoperişurilor a 4 pavilioane pentru care există deja licitaţii organizate si, aşteptăm devizul estimativ pentru Corpul E, care va fi pavilion pentru cazurile de maximă siguranţă, în vederea reabilitării complete. Corpul E are 32 de locuri în care vor putea fi primiţi pacienţii pe Cod Penal ", a declarat Sorina Pintea, luni, după o vizită la Spitalului de Psihiatrie Cronici Poiana Mare, judeţul Dolj.

Pintea a constat că sunt respectate condiţiile de siguranţă ale pacienţilor şi ale personalului medical, mai mult ca în alte unităţi similare.

"Am avut o discuţie bună cu personalul medical şi am abordat o problemă discutată şi cu reprezentanţii comisiei de specialitate, pregătirea asistenţilor medicali care lucrează în domeniu. Mă întorc în noiembrie pentru a verifica lucrările de reabilitare, dar şi pentru o întâlnire regională cu toţi cei implicaţi în domeniu", a mai spus Sorina Pintea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.