Sibianul Andrei Niculescu şi prietenul său Andrei Haţegan, cu gravă deficienţă de vedere, vor parcurge în perioada 10-12 iulie traseul Curtea de Argeş - Cluj-Napoca, via Transfăgărăşan, pe o bicicletă în tandem, pentru a atrage atenţia asupra integrării persoanelor cu dizabilităţi în societatea românească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa, denumită "Doi la pedale", va parcurge patru sute de kilometri, cu o diferenţă de nivel de cinci mii de metri, în circa două zile şi jumătate. Cei doi prieteni au început antrenamentele şi se bucură de ajutor din partea unor instructori profesionişti.

“Îl cunosc pe Andrei Haţegan de mulţi ani. Pasiunea pentru ciclism si protejarea mediului ne-a adus împreună. Am observat în timp dificultăţile cu care persoanele cu dizabilităţi se confruntă la noi în ţară şi am profitat de ocazie să tragem acest semnal de alarmă. Mă bucur că facem echipă în această provocare şi ne încurajează mobilizarea de care au dat dovadă oamenii din jur. Le mulţumim tuturor”, spune Andrei Niculescu.

Andrei Haţegan suferă de retinopatie pigmentară, o boală foarte gravă, genetică şi ereditară, care duce la pierderea treptată a vederii.

Cei doi pornesc la drum în calitate de eco ambasadori Electric Castle, festival muzical care va avea loc la Bonţida, în perioada 12-16 iulie.

În plus, faţă de semnalul de alarmă pe care doresc să îl tragă cu privire la integrarea persoanelor cu dizabilităţi, cei doi au ales să sprijine două asociaţii, Asociaţia ”Tandem”, dedicată integrării persoanelor nevăzătoare, şi ”Cu Verdele-n Sus”, cu activităţi în domeniul protejării mediului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.