Doi copii în vârstă de doi ani se află internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, după ce ar fi contractat virusul gripal, iar probe recoltate de la cei doi pacienţi urmează să fie analizate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Testele rapide efectuate de medici au ieşit pozitive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgiil Musta, a declarat pentru News.ro că cei doi copii suspectaţi că ar avea gripă, sunt internaţi de aproximativ o săptămână în unitatea medicală.

"Sunt două cazuri cu suspiciune de gripă. Este vorba despre doi copii de doi ani, din Timişoara, intrenaţi în urmă cu o săptămână. Ambii au complicaţii. Unul are o viroză şi pneumonie, iar celălat are insuficienţă respiratorie", a declarat Musta.

Medicii au recoltat probe, au făcut un test rapid, pentru cei doi pacienţi, iar rezultatele au ieşit pozitive în ambele cazuri. Urmează ca medcii să recolteze un alt set de probe care va fi predat Direcţiei de Sănătate Publică Timiş. Această instituţie, la rândul său, va transmite probele recoltate Institutului Cantacuzino din Bucureşti, unde se vor face din nou analize mai complexe şi va fi declarată, sau nu, existenţa viruslului gripal în cele două cazuri.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.