Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă, marţi, că doi angajaţi de la penitenciarele Bucureşti-Jilava şi Craiova au fost confirmaţi cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă informăm că doi angajaţi ai Penitenciarelor Bucureşti-Jilava şi Craiova au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Aceştia au exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ, respectiv operativ, cu purtarea echipamentului de protecţie. Poliţiştii de penitenciare nu au interacţionat cu persoane private de libertate”, a transmis, marţi, ANP, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată  a precizat că, la Penitenciarul Craiova, nu au fost identificaţi contacţi în rândul personalului, nefiind necesare măsuri suplimentare de intervenţie.

La Penitenciarul Bucureşti-Jilava, a fost demarat procesul de identificare a contacţilor, aceştia urmând a fi scoşi din serviciu şi înlocuiţi cu personal de rezervă.

Administraţiile locurilor de deţinere au informat Direcţiile de Sănătate Publică competente şi menţin conduita preventivă, prin dezinfectarea periodică a spaţiilor, triajul epidemiologic al cadrelor şi monitorizarea stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate.

Până la acest moment, la nivel naţional, nu a fost identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.