Distribuirea laptelui şi cornurilor în şcolile din judeţul Braşov este în continuare sistată, după ce vineri 28 de copii au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, elevii primind, în schimb, luni şi marţi mere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov spun că programul ”Lapte şi corn” va fi sistat în judeţ până când vor fi finalizate analizele făcute pe probele luate din laptele şi cornurile distribuite elevilor.

”Luni au fost distribuite mere şi am înţeles că fost aduse pentru trei zile. Până la finalizarea tuturor analizelor programul Cornul şi laptele este sistat“, a declarat pentru news.ro Adriana Bucur, inspector şcolar general.

Rezultatele finale ale analizelor pe probele de lapte şi corn urmează să fie anunţate în cursul zilei de marţi, în timp ce miercuri vor sosi şi rezultatele analizelor la cutiile de hârtie.

”Testele preliminare arată că laptele nu conţine enterobacterii. Este un test care se face laptelui UHT şi are o precizie de 98%. Rezultatele finale ale analizelor probelor recoltate de la cele două şcoli atât din lapte, cât şi din conuri vor fi gata marţi“, a declarat pentru News.ro Dorin Enache, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov.

Douăzeci şi trei de elevi de la Şcoala Generală nr 31, din cartierul braşovean Triaj, au fost transportaţi, vineri, la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au băut lapte primit la şcoală.

Tot vineri, au ajuns la spital cu dureri de burtă, greaţă şi stări de ameţeală şi cinci copii de la Şcoala generală nr. 2 din localitatea braşoveană Codlea.

Cei 28 de elevi nu au rămas internaţi, ei primind tratament pentru acasă.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului şi medicii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) au făcut, vineri, controale la cele două şcoli şi au luat probe din laptele distribuit elevilor, cât şi ambalajele din hârtie în care era pus produsul.

De asemenea, au fost verificate şi cornurile după ce trei dintre cei cinci elevi din Codlea care au ajuns, vineri, la spital au spus că nu au băut lapte, însă au mâncat cornuri.

În aceste condiţii, programul "Lapte şi corn" a fost sistat în judeţul Braşov.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a supus probele de lapte recoltate de la şcolile din Codlea şi municipiul Braşov unui test rapid, care a arătat că produsul nu conţine enterobacterii.

”Testele preliminare arată că laptele nu conţine enterobacterii. Este un test care se face laptelui UHT şi are o precizie de 98%. Rezultatele finale ale analizelor probelor recoltate de la cele două şcoli atât din lapte, cât şi din cornuri vor fi gata marţi“, declara, duminică, pentru News.ro, Dorin Enache, directorul DSP Braşov. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.