Directorul director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel-Vasile-Ştefan Ciochină, a fost găsit în incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), întrucât a fost, în acelaşi timp, şi medic stomatolog în cadrul unei societăţi private, ceea ce contravine legii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, ANI a constatat starea de incompatibilitate în cazul directorului director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel-Vasile-Ştefan Ciochină.

 

”În perioada 06 iulie 2015 – 18 ianuarie 2016 a deţinut simultan funcţia de Director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Brăila şi pe cea de medic stomatolog la S.C. S&G Dent S.R.L., încălcând astfel dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, anunţă ANI.

 

Articolul de lege la care face referire ANI stipulează că funcţionarii publici au dreptul de a deţine alte funcţii, dacă acestea nu sunt ”în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public”.

 

De asemenea, ANI anunţă că a constatat starea de incompatibilitate în ceea ce priveşte un funcţionar public din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău care a fost în acelaşi timp şi medic veterinar la un cabinet privat, dar şi în ceea ce priveşte un funcţionar public din cadrul Primăriei Municipiului Hunedoara care a fost în acelaşi timp şi consilier juridic au unei firme private.



Directorul DSP Brăila şi funcţionarul din DSVSA Bacău au transmis câte un punct de vedere la dosar cu privire la starea constatată de către reprezentanţii ANI. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.