Directorul Băncii Naţionale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis vineri de Ministrul Agriculturii. Directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, a declarat vineri, la Buzău, unde a venit pentru a prelua atribuţiile de director al Băncii de Gene, după demiterea cercetătorului Costel Vânătoru, că în acest moment activitatea instituţiei este practic blocată. el a precizat că este jurisc, că nu are nicio competenţă pe genetică li că în niciun caz nu ar putea coordona activitatea lui Vânătoru. ”Nu m-aş putea compara vreodată – nici măcar în gândul meu – cu un reputat cercetător al ţării: domnul Vânătoru”, a declarat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Chesnoiu, care a preluat conducerea Băncii de Gene după demiterea cercetătorului Costel Vânătoru: O sarcină ce excede fişei mele de post. N-am nicio competenţă pe genetică, nu m-aş putea compara vreodată cu domnul Vânătoru

”Este un proiect pentru ţară, un proiect naţional, nu unul politic. Am fost demis. Dumnezeu le aranjeaza cum ştie el. Voi continua să fac Cerectare”, a declarat Vânătoru pentru News.ro.

În locul său, la conducerea Băncii de Gene a fost numit temporar directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) Adrian Chesnoiu

Banca de resurse genetice vegetale este o unitate cu personalitate juridică, în subordinea directă a Ministerului Agriculturii. Sediul băncii de gene va fi construit în Parcul Crâng din Buzău.

Scopul major al băncii de gene de la Buzău este acela de a proteja soiurile româneşti.
Deocamdată, staţiunea are circa 10.000 de seminţe, dar îşi va spori resursele. Soiurile omologate în România vor putea fi recunoscute la nivel european şi internaţional, recunoaştere de care nu au beneficiat până acum.

Nu în ultimul rând, înfiinţarea băncii va ajuta la extinderea în producţie a soiurilor valoroase. Când  legumele româneşti le vor înlocui pe cele de import  vom fi câştigat bătălia,spunea cercetătorul Costel Vânătoru la numirea în funcţie, în luna septembrie..

Cercetătorul Costel Vânătoru, a fost declarat, în luna octombrie, Omul anului 2019 la Buzău, prin votul tuturor consilierilor locali.

Costel Vânătoru lucrează de peste 30 de ani în horticultură.
 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.