Directorul Aeroportului din Iaşi, Romeo Vatră, susţine că tot mai mulţi cetăţeni din Republica Moldova şi Ucraina vin la Iaşi pentru a lua avionul către diverse destinaţii europene, el precizând că în terminalul de pasageri au fost aduse scaune, după ce din cauza aglomeraţiei unii oameni au dormit noaptea trecută pe jos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Presiunea este tot mai mare. Sâmbătă am avut 126 de pasageri la aeroport care au venit cu trenul la Iaşi de la Chişinău, azi au fost 160, iar pentru mâine am fost informaţi că şi-au luat deja bilet la tren 260 de persoane. Toate avioanele sunt pline, afluxul este în creştere", a declarat pentru News.ro, directorul Aeroportului din Iaşi, Romeo Vatră.

El a afirmat că se aşteaptă ca numărul pasagerilor care vin cu trenul de la Chişinău, iar apoi se îndreaptă către aeroportul din Iaşi, să ajungă la 500-600 în zilele următoare.

"Ne-am mobilizat. Am adus zeci de scaune în terminalul 3. Le vom folosi noaptea, pentru că nu ne mai dorim să vedem pasageri dormind pe jos. Cu toate că le-am oferit posibilitatea sa vină în T2, să se odihnească pe scaune, au refuzat de frică să nu piardă avioanele de dimineaţă. Sunt oameni speriaţi, cu toţii trăiesc o dramă. Suntem alături de ei şi îi ajutăm", a mai afirmat directorul aeroportului din Iaşi, Romeo Vatră.

El a precizat că printre pasageri sunt foarte mulţi copii.

ISU Iaşi a instalat un cort în zona aeroportului în care se vor găsi permanent apă, mâncare, pături şi produse de igienă.

"Crucea Roşie şi ISU vor asigura un punct medical non stop în acest cort. DSP asigură un centru mobil de testare rapidă pentru COVID. CTP a pus la dispoziţie autobuze pentru preluarea călătorilor, care au venit de la Chişinău la Iaşi cu trenul, din gara Socola către aeroport", a precizat Romeo Vatră.

Directorul aeroportului ieşean a afirmat că problema numărul unu este lipsa vorbitorilor de limbă ucraineană şi rusă pentru o informare cât mai bună a pasagerilor.

"Vrem să punem afişaj în limba ucraineană la aeroport. Avem deja trei traducători, dar mai avem nevoie, facem apel la cei care ştiu limba ucraineană să ne ajute", a mai declarat Romeo Vatră.

Spaţiul aerian al Republicii Moldova a fost închis în urmă cu câteva zile din cauza conflictului militar din regiune, iar companiile aeriene au mutat zborurile de pe aeroportul din Chişinău pe cel din Iaşi.

Pe ruta Chişinău-Iaşi circulă zilnic un tren, iar din gara Iaşi pasagerii sunt preluaţi gratuit cu autobuzele Companiei de Transport Local către aeroportul din Iaşi.

Trenul pleacă în fiecare zi la ora 6.40 din gara Chişinău, sosirea în Iaşi fiind programată la 11.13. Din Iaşi trenul spre Chişinău pleacă la 17.40, iar la 21.52 ajunge în capitala Republicii Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.