Directoarea ASSMB, Oana Sivache, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că valoarea totală a investiţiilor blocate şi unele amânate este de aproximativ 42 de milioane de lei şi a precizat că îşi doresc ca anul acesta să nu mai fie blocaţi de Ordonanţe de urgenţă care să îi oprească să facă investiţii în spitale sau reparaţiile curente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne dorim ca anul acesta să nu mai fim blocaţi de Ordonanţe de urgenţă care să ne oprească să facem investiţii în spitale sau lucrări de reparaţii curente, pentru că, dacă se sparge un geam, nu putem să ţinem pacientul în frig, în salon şi evident că trebuie să intervenim şi să reparăm, cum de altfel sperăm că nu vor mai fi stopate plăţile”, a spus derectoarea ASSMB.

Oana Sivache a mai spus că ”valoarea totală a investiţiilor blocate şi unele amânate este de aproximativ 42 de milioane de lei”. ”Am avut şi proceduri finalizate pentru care trebuia să semnăm contracte de echipamente medicale, la Colentina, Malaxa şi Cantacuzino, de 10 milioane de lei, şi nu am putut să semnăm contractele”, a precizat aceasta.

Directoarea ASSMB a mai declarat că proiectele prin PNRR, pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale, la spitalele Giuleşti, Panait-Sârbu, la Gomoiu, Cantacuzino, desi termenul de semnare a contractului de finanţare, conform ghidului beneficiarului, era 24 februarie 2023, cu data limită de implementare 2 mai 2024, acestea au fost transmise de către ministerul Sănătăţii, pentru semnare, la începutul acestui an, pe 4 ianuarie.

”Mai avem 4 ani de execuţie, sperăm să putem face un act adiţional, dar nu din vina ASSMB vor fi sau nu proiectele finalizate la timp”, a arătat ea. Oana Sivache s-a referit şi la execuţia bugetară, arătând că ”anul acesta au plăţi 54% şi o execuţie bugetară plăţi plus facturi neplătit 67%”.

”Facturile înregistrate, aferente anului 2023, şi neplătite pentru că nu am avut voie să plătim (..) avem facturi de peste 70 de milioane de lei, neplătite”, a menţionat aceasta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.