Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că o instanţă de judecată a dat o primă sentinţă prin care o persoană atacată de urs trebuie să primească, de la statul român, suma de 15.000 de euro drept despăgubiri, pe motiv că statul este responsabil, în calitate de proprietar al speciei protejate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Avem prima sentinţă împotriva statului român, de 15.000 de euro, dată de o instanţă din România, prin care o persoană atacată de urs a dat în judecată statul român şi a cerut despăgubiri şi instanţa a spus clar că entitatea responsabilă pentru acel atac este entitatea care a protejat acel animal şi care, cu ghilimelele de rigoare, văd că unii folosesc în diverse locuri această expresie, proprietarul ursului, ceea ce este o ciudăţenie, dar proprietarul speciei strict protejate este statul român, responsabilitatea la statul român”, a anunţat ministrul Mediului, joi, într-o conferinţă de presă.
 
În contextul noii ordonanţe care prevede modul în care se poate interveni în cazul în care ursul intră în zonele intravilane locuite de oameni, ministrul a afirmat că autorităţile care pot interveni trebuie dotate "cu echipament adecvat", pentru că actul normativ prevede că, dacă nu se pot încheia contracte cu entităţi private pentru operaţiuni precum tranchilizarea, autoritatea publică trebuie să intervină.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.