Camera Deputaţilor a adoptat marţi, cu majoritate de voturi şi decizional, proiectul de lege iniţiat de către ministrul Mediului Tanczos Barna prin care salariile angajaţilor de la Garda de Mediu vor fi echivalate cu cele de la gărzile forestiere. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Camera Deputaţilor a votat, cu majoritate de voturi, ca şi for decizional, proiectul de lege iniţiat de mine, care reglementează salariile angajaţilor de la Garda de Mediu. Comisarii de mediu au un rol foarte important în protejarea mediului, dar munca lor este departe de a fi remunerată în mod adecvat de către stat. Din acest motiv, am iniţiat proiectul de lege astfel încât să echivalăm salariile celor de la Garda de Mediu cu cele de la gărzile forestiere. Astfel, am eliminat inegalităţile salariale şi am făcut un pas important în recunoaşterea muncii Gărzii de Mediu”, a scris Tanczos Barna, marţi pe Facebook. 
 
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.17/2005. Prin proiect se doreşte ca cele 41 de comisariate judeţene, Comisariatul Municipiului Bucureşti, precum şi Comisariatul Rezervaţiei Biosferei „Delta 3/7 Dunăriiˮ, aflate în subordinea Gărzii Naţionale de Mediu, să fie structuri fără personalitate juridică.
 
Conform propunerii legislative, „prefectul coordonează activitatea structurilor subordonate Gărzii Naţionale de Mediu în situaţii de urgenţă sau ori de câte ori este necesară gestionarea unei situaţii la nivel local care priveşte competenţele mai multor instituţii şi autorităţi publice”. 
 
De asemenea, „nivelul salariilor de bază ale personalului din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu se stabileşte la nivelul salariilor de bază ale personalului din cadrul gărzilor forestiere. Echivalarea salariilor aferente fiecarei funcţii se stabileşte prin ordin al conducatorului autorităţii centrale de mediu”. 
 
La data intrării în vigoare a prezentei legi, reîncadrarea personalului încadrat pe funcţii teritoriale în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, se face potrivit noilor reglementări.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.