Depozitul ecologic de deşeuri din Costineşti a fost amendat de Garda de Mediu Constanţa cu 100.000 de lei pentru că nu a respectat procedura de recepţionare a deşeurilor şi că au fost depozitate deşeuri care nu au fost supuse procesului de tratare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Depozitul ecologic de deşeuri din Costineşti a fost amendat de Garda de Mediu Constanţa cu 100.000 lei pentru nerespectarea condiţiilor prevăzute în autorizaţia integrată de mediu. Din verificările efectuate a rezultat că nu a fost respectată procedura de recepţionare a deşeurilor şi s-au depozitat deşeuri care nu au fost supuse în prealabil procesului de tratare. De asemenea, nu s-au asigurat măsurile tehnologice pentru funcţionarea în parametrii optimi a staţiei de epurare şi nu s-a respectat cerinţa de acoperire periodică cu strat de pământ a celulei în exploatare pentru asigurarea zonei active de maxim 2500 mp”, a anunţat Garda de Mediu Constanţa. 
Garda de Mediu a anunţat şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, aceasta fiind autoritatea de reglementare. 
“Pe lângă sancţiunea aplicată şi măsurile dispuse, s-a formulat propunere de notificare prealabilă care a fost transmisă la Agenţia pentru Protecţia Mediului, autoritatea competentă de reglementare. După expirarea termenelor stabilite, Garda de Mediu va realiza un nou control pentru verificarea conformării cu autorizaţia integrată de mediu şi legislaţia în vigoare”, a precizat sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.