Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova se alătură iniţiativei UCRAINA – împreună ajutăm mai mult şi face apel la cetăţeni, firme şi ONG-uri pentru donaţii constând, printre altele, în paturi, lenjerii de pat, produse de igienă personală, oa parte dintre acestea urmând să ajungă la centrele pentru refugiaţi din R. Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La fel ca România, Republica Moldova se confruntă cu un val uriaş de refugiaţi din Ucraina. Autorităţile, societatea civilă şi oameni simpli s-au mobilizat pentru a veni în sprijinul lor. Cu toate acestea, este mare nevoie de ajutor pentru ei. Din acest motiv, Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM) se alătură iniţiativei UCRAINA- împreună ajutăm mai mult, şi face un apel către agenţii economici, ONG-uri şi cetăţeni să doneze pentru ajutorarea refugiaţilor. O parte din produsele strânse pe platformă vor pleca în Republica Moldova la centrele care adăpostesc refugiaţi", transmite instituţia.

Produsele care sunt necesare urgent sunt: paturi pliante; saltele gonflabile; plăpumi, perne, pături, prosoape; lenjerie de pat; jucării şi jocuri noi, nefolosite; veselă de unică folosinţă; produse de igienă personală, detergenţi, scutece; conserve, lapte praf; alte produse alimentare ambalate.

Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova va coordona împreună cu instituţiile din România şi Republica Moldova transportul acestora în Republica Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.