Deficitul de personal s-a accentuat cu încă 3.000 de posturi în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), de la 15.000 la 18.000 de locuri neocupate, cu toate că au fost reîncadraţi foşti salariaţi şi au fost angajaţi subofiţeri care nu au absolvit şcolile MAI, arată oficialii instituţiei, care spun că, în următoarea perioadă, vor mai fi examene pentru încadrarea subofiţerilor, dar şi pentru trecerea unor angajaţi în corpul ofiţerilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai mare deficit de personal se înregistrează la Inspectoratul General al Poliţiei Române, urmat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. Deficitul total, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, ajunge la aproximativ 18.000 de posturi, cu aproximativ 3.000 mai mare decât în luna martie, în ciuda faptului că au fost încadraţi 2.980 de subofiţeri din sursă externă (fără să fi absolvit şcolile de specialitate ale MAI), dintre care numai 1.726 în Poliţia Română.

În această lună, Ministerul Afacerilor Interne va încadra 1.454 de ofiţeri, agenţi de poliţie şi subofiţeri, reprezentând promoţia 2016 a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, arart oficialii instituţiei.

De asemenea, au fost iniţiate procedurile pentru încadrarea a  663 de posturi de personal contractual.

Unităţile de învăţământ ale MAI funcţionează la capacitate maximă, iar în anul şcolar/universitar care începe în toamnă, oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne a fost suplimentată cu 674 de locuri, de la 1.676 în anul 2015, la 2.350 de locuri.

Oficialii MAI spun că, în următoarea perioadă, este posibilă demararea unei noi etape de încadrare prin concurs, cu recrutarea unor candidaţi din sursă externă, precum şi prin trecerea unor angajaţi în corpul ofiţerilor de poliţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.