Ministrul propus la Educaţie, Ligia Deca, a anunţat, miercuri, în cadrul audierilor din cadrul comisiilor parlamentare, că procesul de revizuirea a planurilor cadru pentru liceu va începe după ce intră în vigoare Legile Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Am fost întrebată de locul istoriei sau geografiei României în noile planuri cadru. Procesul de revizuire a planurilor cadru pentru liceu, pentru că acestea sunt planurile cadru care sunt în nevoia cea mai urgentă de revizuire, va începe după ce avem în vigoare Legile Educaţiei. Avem nevoie de cadrul normativ general pentru a definitiva procesul prin care ele vor fi revizuite. Acest proces va include un calendar transparent, nişte grupuri de lucru care vor include toţi cei care au un cuvânt greu de spus, inclusiv reprezentanţi din mediul de cercetare, mediul academic, societate civilă, reprezentanţi ai partenerilor din educaţie, iar pe calendarul transparent, comisiile care vor lucra pe planurile cadru vor avea nişte variante care vor fi făcute publice oficial de către Ministerul Educaţiei pentru dezbatere publică”, a afirmat Ligia Deca.
Ea a adăugat că îşi doreşte ca aceste planuri cadru să reflecte viziunea societăţi privind profilul absolvenţilor.
“Ne dorim ca aceste planuri cadru să reflecte viziunea societăţii privind profilul absolvenţilor, inclusiv elementele care ţin de identitate naţională, de cunoaşterea istoriei, de cunoaştere a geografiei României, dar şi elemente care ţin de abilităţile necesare pentru a putea să devină cetăţeni activi într-o societate într-o continuă evoluţie marcată de crize succesive”, a mai explicat Ligia Deca.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.