Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă că, după ce anul trecut a fost alocat un număr mare de posturi pentru personalul din creşe, în contextul programelor care vizează construirea de astfel de unităţi, anul acesta procesul de prioritizare a educaţiei timpurii continuă. Ea subliniază însă că angajarea personalului pentru creşe nu se poate face fără respectarea paşilor prevăzuţi de legislaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Noi, în procesul acesta de prioritizare a educaţiei timpurii, care include inclusiv preluarea creşelor de la autorităţile publice locale, am alocat anul trecut un număr mare de posturi special cu destinaţie pentru unităţile în clădiri noi sau pentru cele pe care le-am preluat de la autorităţile publice locale. Continuăm să facem acest lucru pe măsură ce fie preluăm creşe sau se dau în folosinţă şi obţin toate acreditările şi toate vizele clădirile nou construite. Sigur că este întotdeauna un interval între momentul în care clădirea este gata, obţine toate autorizările şi calendarul pentru includerea în reţeaua şcolară, care înseamnă inclusiv concursurile şi alocarea de personal, dar eu cred că ceea ce este important este ca toată procedura să fie una legală”, a afirmat joi, la Sibiu, ministrul Educaţiei, întrebat ce le transmite autorităţilor publice locale care au investit în construirea de clădiri pentru creşe, dar care se confruntă cu situaţia în care nu au personal care să deservească aceste unităţi. 
 
Ligia Deca a subliniat că este şi interesul Ministerului Educaţiei ca paşii pentru ocuparea acestor posturi să fie făcuţi ”foarte repede, dar în cadrul legal”, ea subliniind că nu se pot ”sări anumite etape, mai ales când vine vorba despre siguranţă şi despre respectarea legislaţiei muncii”.
 
Deca a spus că îşi doreşte eficientizarea paşilor în ceea ce priveşte legislaţia care guvernează educaţia timpurie, în sensul grăbirii procesului, în condiţiile în care sute de grădiniţe şi creşe vor fi date în funcţiune în următorii ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.