Administraţia Naţională Apele Române anunţă, luni seară, că debitele Dunării la intrarea în ţară sunt mult peste media lunii ianuarie, iar calitatea apei este monitorizată după ce o barjă cu 1.000 de tone de azot s-a scufundat, la graniţa dintre Serbia şi Croaţia. Analizele de până acum nu au relevat modificări ale patrametrilor normali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Debitele Dunării la intrarea în ţară se situează în jurul valorii de 8.720 mc/s fiind cu mult peste media lunii ianuarie (4.950 mc/s) şi vor ajunge în data de 13 ianuarie în jurul valorii de 8.320 mc/s (conform prognozei INHGA)”, au anunţat, luni seară, specialiştii AN Apele Române.

Potrivit acestora, analizele de calitate de la Priza Porţile de Fier II confirmă faptul că indicatorii de calitate ai apelor Dunării se încadrează în parametri normali.

”Specialiştii noştri monitorizează cu atenţie sporită calitatea apelor Dunării la intrarea în ţară în contextul accidentului survenit sâmbătă dimineaţă la graniţa dintre Serbia şi Croaţia când o barjă cu o încărcătură de 1000 de tone de azot s-a scufundat în Dunăre. Ţinând cont de evoluţia debitelor Dunării, precum şi de distanţa de cca 220 km de la locul producerii accidentului în Serbia, în zona Banska Palanka, nu se estimează evoluţii negative în calitatea apelor Dunării pe teritoriul românesc”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit specialiştilor, temperaturile scăzute nu favorizează înflorirea algală.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.