O parte din pacienţii spitalizaţi în unităţile medicale din România vor primi, la externare, SMS-uri cu întrebări legate de condiţiile din spitale. Ei vor fi întrebaţi şi despre eventuale cazuri de corupţie, anunţă, duminică, Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, vor fi contactaţi anual aproximativ jumătate dintre pacienţii care se externează din spitale, estimându-se că vor fi trimise 5.400.000 de SMS-uri în toate reţelele naţionale.

SMS-urile pe care le vor primi pacienţii vor conţine întrebări simple referitoare la: calitatea servicilor medicale, curăţenia din spital, interacţiunea cu personalul medical şi eventuale cazuri de corupţie.

Conform Ministerului Sănătăţii, răspunsul pacienţilor va fi anonimizat şi apoi înregistrat într-un sistem informatic dezvoltat gratuit pentru Ministerul Sănătăţii de către Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale. SMS-ul de răspuns va fi gratuit pentru pacienţi.

Situaţia rezultată din centralizarea datelor şi analiza acestora va fi publicată trimestrial pe site-ul transparenta.ms.ro, administrat de Ministerului Sănătăţii şi dezvoltat de GovITHub.



În acest moment, măsurarea satisfacţiei pacienţilor se bazează pe formulare tipărite care sunt completate de pacienţi în timpul internării, iar apoi introduse într-un sistem centralizat de către angajaţii spitalului. Această metodologie distorsionează rezultatele şi nu oferă o situaţie reală a experienţei pacientului în spital, arată Ministerul Sănătăţii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.