Primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă a declarat, referitor la incendiul izbucnit marţi la o maşină care se afla în Pasajul Unirii, că dacă un astfel de incident s-ar fi petrecut în urmă cu şase luni, când nu existau sisteme de siguranţă instalate, atunci ar fi putut exista o situaţie diferită. „Fie că ne referim la sistemele de alertare, de detecţie şi desfumare, care s-au activat automat la momentul incendiului de ieri, sau la respectarea regimului de înălţime, toate aceste lucruri ne demonstrează faptul că specialiştii au anticipat corect necesitatea şi utilitatea unor astfel de dotări”, a adăugat edilul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Viaţa oamenilor are şi va avea întotdeauna prioritate! Iar dacă ne referim la Pasajul Unirii, pe care l-am pus în siguranţă în această vară, putem spune că investiţiile noastre, ale comunităţii Sectorului 4, şi-au atins scopul şi anume, protejarea vieţilor oamenilor şi creşterea gradului de siguranţă pentru cei care tranzitează acest obiectiv. În două luni de la redeschidere, Pasajul Unirii a fost supus, cu sau fără voia noastră, unor încercări care i-au testat funcţionalitatea şi eficienţa sistemelor de siguranţă. Fie că ne referim la sistemele de alertare, de detecţie şi desfumare, care s-au activat automat la momentul incendiului de ieri, sau la respectarea regimului de înălţime, toate aceste lucruri ne demonstrează faptul că specialiştii au anticipat corect necesitatea şi utilitatea unor astfel de dotări”, a scris Daniel Băluţă, miercuri pe Facebook. 
 
Primarul Sectorului 4 a adăugat că, „în urmă cu şase luni, în Pasajul Unirii nu exista nimic din toate aceste sisteme de siguranţă, iar un incident similar celui petrecut ieri ar fi putut genera o situaţie diferită”.
 
„Tocmai de aceea, toate investiţiile comunităţii Sectorului 4 au şi vor avea acelaşi scop, de a proteja viaţa oamenilor”, a conchis Băluţă.
 
Un incendiu a izbucnit la un autoturism care se afla la mijlocul Pasajului Unirii şi în care se aflau doi adulţi şi un copil. Au fost degajări mari de fum, iar pompierii au intervenit cu opt autospeciale de stingere şi şapte SMURD. În pasaj şi pe rampele de acces se aflau circa 100 de autoturisme, iar 20 de persoane au fost evacuate de salvatori.
 
După ce incendiul a fost stins, a fost făcută ventilarea pasajului şi au fost îndepărtate autoturismele rămase blocate şi cel care a ars, traficul rutier fiind reluat ulterior.
 
Poliţiştii şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 fac cercetări pentru distrugere din culpă în cazul incendiului izbucnit, marţi, la un autoturism care circula prin Pasajul Unirii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.