Premierul Viorica Dăncilă a declarat duminică seară, referindu-se la cazul fetiţei din Mehedinţi adoptată de o familie din SUA, că măsurile luate trebuie să fie foarte dure criticând intervenţia procurorului. ”Nu vreau să acuz părinţii adoptivi, dar cred că nu poţi să iei un copil cu forţa” a spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am ţinut legătura cu ministrul Afacerilor Interne şi cu ministrul Muncii, am încercat să mă informez de ce se întâmplă, pentru că dincolo de măsurile pe care le vom lua şi, subliniez, măsurile pe care le vom lua trebuie să fie foarte dure, dincolo de măsurile pe care le vom lua, trebuie să nu uităm că este vorba de un copil, un copil care a fost bruscat, care a stat 8 ani de zile într-o familie. Acolo a spus ”mama”, acolo a făcut primii paşi şi faptul că a fost luat, a fost bruscat este incalificabil. Faptul că un procuror şi-a permis să târască, să bruscheze fetiţa într-o ţară în care vrem şi acuzăm abuzurile, acest lucru cred că a creat foarte multă emotie”, a declarat Dăncilă la Antenă 3. 
  
 Ea a argumentat că ea însăsi a adoptat un copil şi ştie câtă grijă trebuie să ai de un copil adoptat, pentru că în mintea lui de copil se induce ideea că dacă iei o anumită măsură, nu eşti legat sufleteşte de el.  
  
 ”Nu vreau să acuz părinţii adoptivi, înţeleg că e o decizie judecătorească, dar cred că nu poţi să iei un copil cu forţa pentru că acea relaţie pe care vrei să o ai cu acel copil nu cred că poate funcţiona dacă acel copil pleacă timorat, sentiment care, în mintea lui, în sufleţelul lui, rămâne mult timp”, a spus premierul. 
  
 Dăncilă a declarat că a văzut foarte  multe lucruri apărute în spaţiul public.  
 
”Trebuie să vedem dacă părinţii, asistentul maternal unde a crescut fetiţa a depus cerere de înfiere şi a fost refuzată, să vedem care au fost motivele pentru care acest lucru s-a întâmplat, cred că trebuie o anchetă amplă, să vedem ce e bine pentru Sorina. Este vorba de un copil şi cred că acest lucru trebuie să primeze dincolo de dorinţa unora, poate e o dorinţă de a face bine, dar binele trebuie să fie pentru Sorina, nu pentru familia care adoptă”, a argumentat premierul. 
  
 Ea a spus că 8 ani de zile Sorina a stat alături de asistentul maternal. 
  
 ”Este foarte greu să îi ştergi amintirile de la familia unde a stat, de aceea trebuia acţionat, vorbit cu Sorina, nu târâtă cu forţa. Copilul a suferit o traumă şi de aceea trebuie avut foarte multă grijă. (...)  Nu poţi să acţionezi aşa, Sorina era speriată, trebuia să încerce să vorbească cu acel copil. modul de a acţiona al doamnei procuror a speriat-o şi mai mult. Nu aşa trebuia să  acţioneze doamna procuror,. explicaţia arată că doamna procuror nu a înţeles nimic. Ni se pare exact gestul pe care nu trebuia să îl facă. Am discutat şi cu ministrul Justitiei, să ştiţi că toate ministerele sunt implicate, după cum prevede legea. În acest caz trebuie să se acţioneze cu corectitudine şi cine a greşit să plece acasă”, consideră premierul. 
  
 Întrebată de ce nu a reacţionat preşedintele Klaus Iohannis, Dăncilă a afirmat: ”Nu vreau să vorbesc în locul domnului preşedinte Iohannis, dar dincolo de funcţia pe care o ocupăm, în primul rând suntem oameni,. Pentru mine prima reacţie a fost ca om, ca mamă, ca cetăţean deranjat de modul în care s-a acţionat. Cred că toţi trebuie să acţionăm pentru că acest lucru arată că ne pasă, că de fapt fiecare suntem interesaţi de soarta unui copil. Mâine am cerut de la ministere situaţia legată de Sorina şi voi face public”. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.