Prim-ministrul Dacian Cioloş a declarat, joi, la Europa FM, că se află în pregătire la Guvern un act normativ prin care Institutul Cantacuzino să treacă din subordinea Ministerului Educaţiei la Ministerul Sănătăţii, Cioloş adăugând că fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu ”a vrut să scape de el” dând Institutul la Educaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-ministrul Dacian Cioloş a spus că Institutul Cantacuzino are nevoie de investiţii consistente pentru a putea relua producţia de vaccinuri, întoarcerea sa în subordinea Ministerului Sănătăţii fiind doar pas prealabil care va fi făcut, probabil, până la sfârşitul acestui ani.

”Trebuie investit mult, nu s-a mai investit de ani de zile acolo. Au plecat şi medici. Nici nu mai e la Ministerul Sănătăţii, fostul ministru l-a lăsat să plece. A vrut să scape de el, probabil (...) Să ştiţi că Educaţia se ocupă doar de partea de cercetare”, a spus Cioloş.

Premierul a arătat că întoarcerea Institutului la Ministerul Sănătăţii nu va conduce automat la reînceperea producţiei de vaccinuri. ”Ştiu că domnul ministru pregăteşte un act normativ prin care să-l readucă la Ministerul Sănătăţii, dar nu-i suficient să-l readuci, trebuie şi fonduri, trebuie reinvestit. Trebuie recreată capacitatea şi de analiză pentru că şi-a pierdut şi statutul de laborator de referinţă, şi-a pierdut acreditările (...) Asta nu înseamnă că de anul viitor va produce vaccinuri. Este o piaţă foarte concurenţială de producţie de vaccinuri şi asta înseamnă în spate o capacitate solidă de testare, de cercetare până a putea produce vaccinuri”, a mais spus Cioloş.

Institutul Cantacuzino a fost trecut în subordinea Ministerului Educaţiei la sfârşitul anului 2014 atunci când ministru al Sănătăţii era Nicolae Bănicioiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.