Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, şi ASR Principele Radu au primit, sâmbătă seară, titlurile de cetăţeni de onoare ai municipiului Iaşi, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Primărie, în prezenţa a peste 150 de personalităţi locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Titlurile au fost înmânate de către primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

“Iaşiul îşi arată recunoştinţa faţă de una din instituţiile fundamentale ale acestui popor. Povestea monarhiei a fost una de un uimitor succes, România transformându-se într-un stat european. Iaşiul este unul locurile preferate de familia regală. Suntem fericiţi că o putem omagia pe Majestatea Sa Margareta, îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru Iaşi“, a spus edilul Mihai Chirica.

La eveniment au asistat peste 150 de persoane, între care şefi de instituţii, oameni de cultură ieşeni, consilieri locali şi parlamentari.

Majestatea Sa Margareta a mulţumit municipalităţii pentru distincţia oferită, adăugând că “Iaşiul a fost mereu un oraş special pentru familia regală“.

Tot sâmbătă, în faţa Primăriei din Iaşi, a fost dezvelită statuia Regelui Ferdinand I, în prezenţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, a Alteţei Sale Regale Principele Radu şi Alteţei Sale Regale Principesa Sofia.

În cursul serii, a fost pornit şi iluminatul festiv de Crăciun în centrul Iaşiului, la eveniment asistând peste 10.000 de ieşeni.

Custodele Coroanei va petrece Ziua Naţională la Iaşi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.