Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru înlăturarea urmărilor produse de vântul puternic şi ploile abundente în 13 localităţi din nouă judeţe ale ţării, fiind evacuată apa din curţi, subsoluri şi locuinţe. S-au înregistrat drumuri blocate de aluviuni şi copaci căzuţi, iar patru localităţi au avut probleme cu alimentarea cu energie electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de străzi din mai multe localităţi ale judeţului Constanţa, inundate în urma ploilor din ultimele ore

Zeci de străzi din mai multe localităţi ale judeţului Constanţa, între care municipiul reşedinţă de judeţ, Cernavodă şi Medgidia, au fost inundate în urma ploilor din ultimele ore, iar pentru evacuarea apei au intervenit atât pompierii de la ISU Dobrogea, cât şi reprezentanţi ai Regiei Autonome de Apă.

Potrivit unui comunicat al Regiei Autonome de Apă Judeţeană (RAJA) Constanţa, până vineri, la ora 8.30, la dispeceratul societăţii s-au înregistrat 39 de sesizări pentru municipiul Constanta, Medgidia, Eforie Nord, Cernavodă, Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Ovidiu şi Agigea.

Cele mai multe sesizări - 15 - au fost din municipiul Constanţa, iar nouă reclamaţii au fost primite din Medgidia. În Eforie Nord s-au înregistrat opt sesizări, iar în Cernavodă patru reclamaţii.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, pomperii intervin la ora transmiterii acestei ştiri pentru evacuarea apei pe unele străzi din centrul oraşului Cernavodă, unde apa aproape a acoperit câteva maşini parcate.

Reprezentanţii RAJA Constanţa au precizat că echipele de intervenţie au răspuns la toate aceste solicitari, iar în prezent toate sunt în curs de rezolvare.

DN22 Tulcea-Galaţi este inundat la intersecţia cu un drum judeţean, iar autoturismele nu pot circula

DN22 Tulcea-Galaţi este inundat în zona Teliţa, la intersecţia cu un drum judeţean, în urma unei ploi torenţiale, iar autoturismele nu pot circula, ci doar autovehiculele de dimensiuni mari. În zonă intervin două utilaje.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, în prezent, în urma unei ploi torenţiale, DN22 Tulcea – Galaţi este inundat în zona Teliţa, la intersecţia cu DJ 229A.

Autoturismele nu pot trece. Pot circula doar autovehiculele de dimensiuni mari.

În zonă acţionează două utilaje

Probleme din cauza ploilor torenţiale în mai multe cartiere din municipiul Galaţi

Şase intersecţii din municipiul Galaţi au fost blocate temporar de apă din cauza ploilor torenţiale, iar trei curţi şi bucătăria unei case au fost inundate, pompierii acţionând cu motopompe. Toate echipele societăţii edilitare Apă-Canal intervin pentru curăţarea grătarelor de la gurile de scurgere a apei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat, vineri, că, din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele ore, au fost inundate două curţi pe strada Leonida Zamfirescu din municipiul Galaţi, dar şi o curte şi bucătăria unei case din cartierul Barboşi, situat la periferia municipiului Galaţi.

Chiriţă a precizat că echipaje de pompieri acţionează cu motopompe pentru evacuarea apei.

De altfel, joi seară şi în cursul nopţii de joi spre vineri, în municipiul Galaţi s-a circulat cu dificultate pe mai multe străzi, şase intersecţii fiind blocate temporar de apa care nu a putut fi preluată de sistemul de canalizare. A fost nevoie de intervenţia echipelor societăţii edilitare Apă-Canal pentru evacuarea apei.

Biroul de Presă al Primăriei Galaţi a transmis că, la ora transmiterii acestei ştiri, sunt
mobilizate toate echipele Apă-Canal pe străzile municipiului Galaţi pentru monitorizare şi pentru curăţarea grătarelor de la gurile de scurgere a apei, fiind disponibile pentru intervenţii trei autoutilitare, trei autospeciale cu vidanje şi tractor cu remorcă.

Judeţul Galaţi se află, până vineri la ora 12.00, sub avertizare cod galben de furtuni, dar şi sub incidenţa unei avertizări cod galben de inundaţii, emise de cătrre hidrologi, şi care sunt valabile până vineri, ora 20.00.



Potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit pentru îndepărtarea efectelor furtunilor în 13 localităţi din judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Prahova, Tulcea şi Vrancea.

”În urma averselor însemnate cantitative, echipajele de salvatori au intervenit pentru evacuarea apei din 21 curţi, patru subsoluri şi trei locuinţe. De asemenea, pompierii au intervenit pentru înlăturarea apei, arborilor şi aluviunilor care îngreunau circulaţia rutieră pe drumurile publice”, anunţă IGSU.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost semnalate probleme în patru localităţi, însă echipe specializate se află în teren pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp.

În continuare, sunt monitorizate atent judeţele aflate sub incidenţa atenţinărilor de vreme rea.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi şi instabilitate atmosferică accentuată, de joi de la prânz până vineri, la ora 12.00, pentru judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa, Tulcea.


Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în sud-estul ţării se vor înregistra averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi pe arii restrânse 50-60 l/mp.

Avertizarea meteo a intrat în vigoare joi la prânz şi este valabilă până vineri, la ora 12.00.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.