Cursurile în şcolile şi grădiniţele din judeţul Buzău au fost suspendate până luni, urmând ca de miercuri să fie închise şi creşele. Propunerea şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), ca unităţile de învăţământ din municipiul Buzău să fie redeschise, a fost respinsă în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În judeţul Buzău, toate unităţile de învăţământ vor rămâne închise toată săptămâna, urmând ca elevii să revină la cursuri luni, 16 ianuarie. Decizia a fost luată prin vot în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Inspectorul general al ISJ Buzău, Florina Stoian, a declarat că a propus în şedinţă ca şcolile din municipiu să fie redeschise de joi, dar majoritatea a decis că e mai sigur pentru copii să rămână acasă toată săptămâna.

“În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a aprobat închiderea şcolilor toată săptămâna, eu am avut o altă opinie. Nu putem ţine închise şcolile şi grădiniţele din municipiu până se rezolvă problema cu transportul a unui copil din comuna… Bisoca. Trebuiau închise acolo unde era nevoie, dar asta e. Îi ţinem acasă să nu mai fie nici o problemă”, a declarat Florina Stoian.

Potrivit sursei citate, recuperarea orelor pierdute se va face cel mai probabil în zilele de sâmbătă.

În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a decis ca şi creşele din Buzău, care au fost deschise luni şi marţi, să fie închise în zilele următoare.

“Decizia privind creşele va respecta decizia luată în comitet, vor rămâne închise pe toată durata săptămânii. Din punctul de vedere al municipalităţii, nu erau probleme deosebite şi doream ca decizia să fie luată punctual, adică mâine (miercuri n.r.) să fie închise, iar joi şi vineri să ne întrunim din nou, să vedem care e situaţia efectivă din teren şi să luăm o decizia nouă. Dar vom respecta decizia şi creşele vor rămâne închise”, a declarat viceprimarul Buzăului, Ionuţ Apostu.

Prefectul judeţului Buzău, Aurelia Mitrea, a spus că speră ca şcolile să poată fi redeschise luni şi i-a rugat pe părinţi să intre în concediu de odihnă sau să găsească alte soluţii, pentru a putea ţine copiii acasă.

“Dacă vremea ne permite sper să începem luni şcolile. Cred că decizia trebuie respectată, să fie unitară, am rugămintea la părinţi să înţeleagă, să intre în concediu de odihnă, să găsească soluţii, să nu fie aduşi copiii prin ger şi viscol ca să-i expunem noi părinţii unei situaţii nedorite”, a declarat prefectul de Buzău, Aurelia Mitrea.

În judeţul Buzăum iniţial s-a decis suspendarea cursurilor luni şi marţi, timp în care creşele au fost deschise.

Printre judeţele în care autorităţile au prelungit suspendarea cursurilor se numără Tulcea, unde nu se învaţă până joi inclusiv, precum şi Capitala şi judeţul Constanţa, unde şcolile sunt închise până luni.

De asemenea, în Prahova şi Braşov s-a decis menţinerea şcolilor închise miercuri.

Bucureştiul şi 36 de judeţe sunt de luni sub avertizare cod portocaliu de ger, cu temperaturi minime între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade. Cinci judeţe din vestul ţării rămân sub avertizare cod galben de ger, temperaturile minime scăzând sub -15 grade. Avertizările sunt în vigoare şi toată ziua de marţi.

De asemenea, şapte judeţe din estul şi sud-estul ţării vor fi, de marţi seară până miercuri după-amiază, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar Bucureştiul şi 11 judeţe din sud şi est au fost avertizate cu cod galben de ninsori şi vânt, valabil de marţi seară până miercuri, la ora 21.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.