Elevii şi preşcolarii din judeţul Teleorman vor rămâne acasă, luni, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis suspendarea cursurilor în toate şcolile şi grădiniţele din judeţ, măsura fiind luată în condiţiile în care meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vreme geroasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman au decis, sâmbătă, suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţ, a declarat purtătorul de cuvânt al CJSU Teleorman, Adrian Gelu Dragomir. 

Măsura suspendării cursurilor a fost dispusă a urmare a atenţionării cod galben de vreme geroasă emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Reprezentantul CJSU a precizat că autorităţile din judeţ au luat de asemenea măsuri pentru identificarea, preluarea şi transportarea persoanelor fără dăpost la centre de cazare sau unităţi sanitare.

Luni sunt suspendate şi cursurile din toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Călăraşi.

Totodată, şcolile din judeţele Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Buzău, Vrancea, Ilfov, precum şi din Capitală vor fi închise luni şi marţi.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Liviu Pop a spus vineri că o situaţie a şcolilor închise săptămâna următoare din cauza condiţiilor meteorologice va exista duminică.

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, un cod galben de vreme geroasă în toată ţara până pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmând să coboare frecvent la -25 de grade.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.