Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Călăraşi anunţă că în toate unităţile de învăţământ preuniversitar cursurile vor fi suspendate luni, măsura fiind luată ca urmare a condiţiilor meteorologice din ultimele zile şi după ce meteorologii au anunţat temperaturi de până la -25 de grade Celsius în perioada următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui anunţ al ISJ Călăraşi, luni, 9 ianurie, toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ vor fi închise. 

Măsura a fost luată ”în vederea asigurării siguranţei elevilor şi personalului didacic şi nedidactic”, în condiţiile în care în ultima perioadă a nins abundent în toate localităţile judeţului, iar meteorologii au anunţat că temperaturile vor coborî, în următoarea perioadă, până la minus 20 de grade Celsius, precizează sursa citată.

Conducerile şcolilor urmează să stabilească un calendar pentru recuperarea orelor.

Totodată, directorilor şcolilor li s-a cerut să ia măsuri pentru încălzirea clădirilor în care funcţionează unităţile de învăţământ şi pentru curăţarea curţilor de zăpadă, astfel încât marţi cursurile să fie reluate în bune condiţii.

În judeţele Constanţa, Tulcea, Buzău, Vrancea, Ilfov şi în Capitală, şcolile vor fi închise luni şi marţi.

Totodată, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Liviu Pop a spus că o situaţie a şcolilor închise săptămâna următoare din cauza condiţiilor meteorologice va exista duminică.

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, un cod galben de vreme geroasă în toată ţara până pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmând să coboare frecvent la -25 de grade.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.