Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat o estimare a condiţiilor meteorologice pentru intervalul martie - mai 2016, potrivit căreia se vor înregistra valori termice mai ridicate decât media pentru regiuni din sudul şi estul ţării, în luna martie, în timp ce cantităţile de precipitaţii înregistrate în martie şi aprilie vor avea o tendinţă spre excedent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

CUM VA FI VREMEA ÎN LUNA MARTIE

Valorile termice medii lunare ale aerului vor fi peste normalul perioadei în sudul şi sud-estul ţării, iar în celelalte regiuni se vor situa, în general, în limitele mediilor climatologice.

Precipitaţiile totale lunare se vor situa peste normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării.

CUM VA FI VREMEA ÎN LUNA APRILIE

Temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării. 

Cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale în sud şi local în est, iar in restul ţării vor avea o tendinţă spre excedent.

CUM VA FI VREMEA ÎN LUNA MAI

Temperatura medie lunară a aerului se va situa, în general, în limitele mediilor climatologice, iar în nordul şi centrul ţării va putea avea valori sub normalul perioadei.

Cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a ţării, iar în nord şi centru pot avea o tendinţă spre excedent.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.