Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a anunţat că Executivul a adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre care prevede alocarea sumei de 19,9 milioane lei pentru alte patru obiective de pe raza municipiului Târgu Jiu care au fost afectate de cutremurele din judeţul Gorj, din 13 şi 14 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În ceea ce priveşte problematica riscului seismic, aşa cum ne-am angajat şi domnul premier a dispus săptămâna trecut, am continuat şi continuăm măsurile de sprijinire a autorităţilor locale din judeţul Gorj. Săptămâna trecută am aprobat o hotărâre de Guvern prin care au fost alocate 51,4 milioane lei pentru 16 şcoli şi consolidarea acestora, respectiv reconstruirea uneia dintre ele din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului. Astăzi Guvernul a aprobat un nou sprijin care constă în 19,9 milioane lei pentru patru obiective de investiţii care au suferit pagube în urma cutremurelor din judeţul Gorj, din 13 şi 14 februarie. Vorbim despre patru obiective de investiţii de pe raza municipiului Târgu Jiu şi anume grădiniţa cu program normal nr 13, Palatul Copiilor, Primăria municipiului Târgu Jiu şi un obiectiv de investiţii de refacere şi construire a zidului de sprijin aferent staţiei de tratare a apei potabile din Târgu Jiu”, a explicat Cseke Attila, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

El a adăugat că, prin această măsură am închis toate formele de sprijin pentru toate şcolile care au fost evaluate şi la care au fost constatate pagube de către experţii trimişi din dispoziţia ministrului Dezvoltării”.

„Săptămâna trecută şi săptămâna aceasta, ceea ce a alocat Guvernul sunt fonduri necesare pentru toate aceste clădiri de şcoli”, a completat Cseke Attila.

Pe 22 februarie, Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede finanţarea a 16 obiective de pe raza judeţului Gorj, toate în domeniul învăţământului, iar suma alocată din Fondul de intervenţie al Executivului este de 51,47 milioane lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.