A 26-a ediţie a Crosului Universităţii din Bucureşti se va desfăşura sâmbătă pe traseul Facultatea de Drept – Cora Lujerului, fiind aşteptate peste 3.500 de persoane - atât studenţi de la facultăţile UB şi de la alte centre universitare din ţară, cât şi elevi, profesori şi amatori de sport. Invitatul special al evenimentului va fi Gabriela Szabo, multiplă campioană mondială şi olimpică. Potrivit Brigăzii Rutiere, traficul va fi restricţionat pe traseul crosului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Crosul Universităţii din Bucureşti – Cora Lujerului Challenge va începe sâmbătă la ora 10.00 şi se va desfăşura pe traseul Facultatea de Drept – Piaţa Operei – Splaiul Independenţei – Şoseaua Cotroceni – Bulevardul Iuliu Maniu – Parcare Cora Lujerului, pe o lungime de aproximativ 3.800 de metri.

La eveniment sunt aşteptaţi peste 3.500 de participanţi, studenţi ai facultăţilor UB şi de la alte centre universitare din ţară, elevi, profesori, amatori de sport, spun organizatorii.

Invitatul de onoare al evenimentului va fi Gabriela Szabo, multiplă campioană mondială şi olimpică.

Participanţii care nu s-au înscris la cros online, prin formularul electronic de pe site-ul Universităţii, o pot face şi în dimineaţa crosului. Premiile vor fi date la finalul crosului în parcarea Cora Lujerului, precizează UB.

Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, traficul rutier va fi restricţionat sâmbătă între 10.00 şi 11.30 pe Bd. Mihail Kogălniceanu între strada Vasile Pârvan şi Splaiul Independenţei, pe Splaiul Independenţei între Podul Operei şi Podul Cotroceni şi pe Şoseaua Cotroceni între Pod Cotroceni şi Şoseaua Grozăveşti.

Foto: Brigada Rutieră
Foto: Brigada Rutieră

De asemenea, va fi blocată banda III de circulaţie pe Bd. Iuliu Maniu între Şoseaua Grozăveşti şi strada Lujerului, iar pe Bd. Vasile Milea la intersecţia cu Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Grozăveşti, Bd. Geniului la intersecţia cu Bd. Iuliu Maniu, Splaiul Independenţei la intersecţia cu Şos Cotroceni şi strada Constantin Noica se restricţionează traficul rutier doar pe perioada trecerii participanţilor.

Poliţiştii recomandă ca rută alternativă Bd. Naţiunile Unite – strada Izvor – Şos. Panduri – Bd. Timişoara

Prima ediţie a evenimentului, numită Crosul Universitar,  a avut loc în anul 1992,  fiind destinată în mod special studenţilor Universităţii din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.