Creşa şi grădiniţa din oraşul Nehoiu au fost închise după confirmarea cu coronavirus a mai multor angajaţi. Zona oraşuluI Nehoiu, din judeţul Buzău, a fost declarată, la un moment dat, de către specialiştii DSP drept cea mai sigură din punct de vedere epidemiologic, aici fiind înregistrate până acum puţine cazuri confirmate de COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Buzău,  prima dată a fost testată pozitiv o educatoare. Ulterior, s-a trecut la testarea altor angajaţi ai creşei şi grădiniţei care funcţionează în acelaşi spaţiu. 15 teste au fost efectuate, încă două persoane, o educatoare şi o asistentă medicală, fiind depistate pozitive.

Fiind în total trei cazuri de COVID 19, DSP a declarat focar de cororonavirus şi a decis închiderea creşei şi a grădiniţei, fiind luate şi măsuri de dezinfecţie.

Rata de incidenţă la Nehoiu este, conform ultimelor raportări, de 0,66 la mia de locuitori.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.