Situaţia din zona localităţii Căpeni, judeţul Covasna, unde există riscul de rupere a digului care preia unda de viitură de pe Olt, este în continuare monitorizată, pompierii patrulând din oră în oră. Pompierii, jandarmii şi localnicii au supraînălţat, vineri, digul cu 2.500 de saci cu nisip.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, au anunţat, vineri seară, că situaţia de la Căpeni, unde există riscul de rupere a digului care preia unda de viitură de pe Olt, este în continuare monitorizată. 
 
”Pompierii militari, alături de structuri ale MAI, patrulează permanent pe digurile din zona localităţii Căpeni şi monitorizează nivelul apei râului Olt”, au precizat reprezentanţii ISU Covasna. 
 
În cursul zilei de vineri, pompierii, jandarmii şi zeci de localnici au acţionat preventiv prin supraînălţarea şi consolidarea digului de apărare cu 2.500 de saci cu nisip, puşi la dispoziţie de Sistemul de Gospodărire a Apelor Covasna.
 
Situaţia de urgenţă a apărut în zonă încă de miercuri seară, iar primarul a dispus evacuarea unui număr de 300 de localnici din 130 de locuinţe. Majoritatea au refuzat însă să-şi părăsească gospodăriile. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.