Aproape o sută de pompieri, jandarmi şi poliţişti intervin, miercuri seară, pentru evacuarea a trei sute de săteni din localitatea Căpeni, judeţul Covasna, unde există risc de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe Olt. Trei persoane imobilizate la pat au fost transportate cu ambulanţele la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, peste 40 de pompieri militari, 25 de pompieri civili, 25 de jandarmi şi 4 poliţişti intervin, miercuri seară, pentru evacuarea celor trei sute de localnici din Căpeni ale căror locuinţe sunt în pericol din cauza riscului  de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe Olt. 

De asemenea, echipele de intervenţie evacuează animale mici şi aşteaptă sosirea camioanelor şi microbuzelor de sprijin de la Mureş şi Bacău. 

Până la ora transmiterii acestei ştiri, au fost evacuate şi trei persoane imobilizate. Acestea au fost transportate cu ambulanţe la spitalul din Baraolt. 

Localnicii care nu se pot adăposti la rude sunt duşi la căminul cultural şi la sala de sport. La nivel local s-a dispus evacuarea preventivă a aproximativ 300 de persoane din 130 de locuinţe. Evacuarea populaţiei se pune în aplicare prin dispoziţie a primarului.

Decizia a fost luată de autorităţile locale şi de prefectul judeţului, de comun acord cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza informaţiilor primite de la specialiştii în gospodărirea apelor.

"Potrivit datelor furnizate există posibilitatea ca digul de protecţie din zonă să cedeze înainte de traversarea în totalitate a viiturii, care este prognozată pe o durată de circa 10 ore", precizează IGSU.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.