Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat, marţi seară, după ce a vizitat Secţia a II-a Paşcanu a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, că este nevoie de investiţii majore pentru a îmbunătăţi condiţiile pentru pacienţi şi personal. ”Vom analiza toate oportunităţile de finanţare pentru a depune un proiect amplu de restaurare şi reabilitare a clădirii”, a anunţat Alexe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am vizitat Secţia a II-a Paşcanu ce aparţine de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi. Secţia funcţionează în vechea clădire ctitorită de vornicul Cantacuzino-Paşcanu în anii 1850, ce purta numele de Spitalul „Sfânta Treime”, care a fost la vremea sa al treilea spital din Iaşi. Am discutat cu echipa managerială şi doctorii despre priorităţile şi resursele urgente necesare spitalului. Este clar că e nevoie de investiţii majore pentru a îmbunătăţi condiţiile pentru pacienţi şi personal”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Costel Alexe.  

Preşedintele CJ Iaşi anunţă că vor fi alocate fonduri pentru reparaţii şi igienizare pentru a rezolva câteva probleme urgente pe termen scurt.  

”Vom analiza toate oportunităţile de finanţare prin POR, PNRR sau fonduri guvernamentale pentru a depune un proiect amplu de restaurare şi reabilitare a clădirii. În acelaşi timp, continuăm demersurile pentru construirea viitorului Spital Clinic Integrat de Boli Respiratorii, în care vor funcţiona toate secţiile actuale, dar şi structuri noi prin care vom răspunde nevoilor de îngrijiri medicale ale comunităţii ieşene, dar şi din celelalte judeţe ale Moldovei”, a mai transmis Costel Alexe.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.