Corpul de Control din cadrul Poliţiei Române a ajuns, luni, la Buzău pentru a verifica modul în care au intervenit poliţiştii în agresiunea la care a fost supus un bărbat, cunoscut sub numele de ”Activistul buzoian”, în momentul în care a încercat să filmeze comerţul cu păsări vii pe marginea şoselei. Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul IPGPR, Georgian Drăgan, controlul a fost demarat luni şi este efectuat de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern al Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Colegii mei din cadrul Direcţiei Control Intern al Poliţiei Române au ajuns în Buzău pentru a efectua un control în ceea ce priveşte modul de intervenţie la acel eveniment mediatizat în spaţiul public în ultima perioadă. Ceea ce este foarte important de precizat este că în urma administrării probatoriului  şi bineîneţeles a  vizualizării imaginilor, atât cele din spaţiul public, cât şi cele puse la dispoziţie anchetatorilor de către victimă, s-a luat măsura reţinerii celor trei persoane, iar astăzi vor fi prezentate unităţii de Parchet cu propuneri legale", a declarat  purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan.

Potrivit acestuia, verificările vizează în primul rând modul în care a intervenit prima echipă de poliţişti în sprijinul celui atacat. Este vorba despre un echipaj din cadrul Postului de Poliţie Rurală Beceni format dintr-un agent femeie şi un agent şef bărbat.

"Acest control vizează acea intervenţie la eveniment pentru a vedea dacă poliţiştii au respectat procedurilor legale în vigoare sau nu şi mă refer aici la prima parte a intervenţiei, acolo unde s-a dus un singur echipaj de poliţie pentru că ulterior, aşa cum se vede şi în imaginile difuzate în spaţiul public, atunci când au ajuns colegii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale intervenţia a fost una fermă. Nu mă pot antepronunţa în această situaţie să vă spun cine este sau cine nu este vinovat. În urma acestui control, colegii mei vor veni cu nişte concluzii foarte clare. Se va stabili dacă şi cine greşit şi bineînţeles vor dispuse şi măsuri legale în consecinţă", a mai afirmat Drăgan.   

Între timp, la această oră, cei trei agresori ai Activistului buzoian se află la Parchet, unde procurorii vor decide dacă este oportună sau nu trimiterea lor în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Trei bărbaţi cu vârste între 27 şi 44 de ani au fost reţinuţi, duminică seară, pentru 24 de ore după ce au agresat un bărbat care i-ar fi filmat în timp ce vindeau păsări.

Victima, un taximetrist care deţine un canal de Youtube şi se intitulează ”Activistul buzoian” este un personaj cunoscut la nivelul judeţului şi nu este pentru prima data când acesta este agresat în urma ”materialelor” pe care le realizează şi le postează pe reţeaua de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.