Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat, vineri, că va fi trimis Corpul de control al ministrului Sănătăţii la DSP Gorj şi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj, instituţii unde au fost constatate deficienţe privind activitatea în ceea ce priveşte gestionarea cazurilor de pacienţi suspecţi de a fi infectaţi cu coronavirus. Un echipaj de ambulanţă ar fi refuzat să ducă epidemiologii la casa unui suspect de infectare cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de stat Nelu Tătaru a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va fi trimis Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii, atât la Ambulanţa Gorj, cât şi la Direcţia judeţeană de Sănătate Publică.

Directorul DSP Gorj a fost deja demis, după ce s-a constatat că nu a coordonat eficient acţiunie legate de infectarea cu coronavirus, dar şi după ce a comunicat date ineficiente.

Directoul a fost deja înlocuit.

Întrebat ce măsuri se vor lua în cazul echipajului de ambulanţă din Gorj care ar fi refuzat să ducă epidemiologii la un suspect de coronavirus, şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a spus: ”Nu este timp ca oricare persoană să vină să refuze, suntem toţi într-un sistem unde se ştie că există riscuri, că suntem expuşi, nu avem timp pentru astfel de manifestări. Dacă au probleme, uşa este deschisă, să vină să le spună, comunicăm. Nu o să rezolvăm astfel de probleme ieşind şi spunând că nu executăm misiunea”.

Raed Arafat a afirmat că nu exista niciun motiv pentru ca misiunea să fie refuzată.

Potrivit lui Arafat, în cazul pacienţilor confirmaţi cu coronavirus,  misiunile se fac cu maşini speciale, unde există cabină specială pentru transportul bolnavilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.