Bucureştiul are alocate aproape 2,3 miliarde de euro în perioada 2014 – 2020, a anunţat comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, precizând că a încurajat primarul Capitalei să facă eforturi pentru o bună coordonare cu autorităţile centrale din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, care se află în vizită de lucru la Bruxelles, s-a întâlnit joi cu comisarul european pentru Politici Regionale Corina Creţu.

La finalul întrevederii, Corina Creţu a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că a discutat Firea despre pregătirea şi implementarea în Bucureşti a proiectelor finanţate prin fondurile europene structurale şi de investiţii. 

„Capitala României are alocate aproape 2,3 miliarde de euro în perioada 2014 – 2020. De aceea, am încurajat-o pe doamna Firea să depună toate eforturile pentru a asigura o bună coordonare cu autorităţile centrale din România. Am încredere că noua echipă de la Primăria Generală a municipiului Bucureşti va maximiza absorbţia fondurilor europene, în beneficiul locuitorilor Capitalei”, a spus Creţu.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că a plecat, miercuri, într-o vizită de lucru la Bruxelles cu scopul de a identifica posibilităţi de finanţare din fonduri europene pentru proiectele prioritare ale Capitalei printre care se numără extinderea reţelelor de apă potabilă şi canalizare, refacerea şi modernizarea reţelelor de transport şi a reţelelor de termoficare, distribuire a energiei termice (în beneficiul RADET) şi finalizarea staţiei de epurare Glina.

De asemenea, în cadrul vizitei de lucru, care se va încheia vineri, o delegaţie a Primăriei Municipiului Bucureşti se va întâlni cu directorul Direcţiei Generale de Mediu a Comisiei Europene, Aurel Ciobanu-Dordea, cu care se va discuta despre impactul ecologic al staţiei de epurare Glina, al instalaţiei de tratare şi valorificare a deşeurilor municipale, precum şi alte aspecte privind aplicarea dreptului mediului în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.