Un copil de un an şi două luni din Galaţi a fost internat în Spitalul de Boli Infecţioase, fiind suspect de infectare cu coronavirus. Copilul era în izolare la domiciliu, după ce tatăl s-a întors din Italia în 23 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit autorităţilor gălăţene, este vorba despre un copil din Pechea, el fiind în izolare la domiciliu, împreună cu părinţii, după ce tatăl s-a întors din Italia, în 23 februarie. Marţi, copilul a început să se simtă rău, făcând febră şi începând să respire greu.

Părinţii copilului au sunat imediat la 112 şi au cerut ajutorul medicilor. O ambulanţă special amenajată, cu izoletă, a ajuns în scurt timp la locuinţa din Pechea şi l-a preluat pe micuţul bolnav împreună cu mama sa. Cei doi au fost transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Medicii l-au consultat pe copil şi totodată i-au prelevat probe pe care le-au trimis la Institutul "Matei Balş” din Bucureşti în vederea testării pentru coronavirus. Copilul a rămas internat la Galaţi, iar în prezent starea sa este stabilă.

Este al treilea copil din judeţul Galaţi internat cu suspiciune de coronavirus. În celelalte cazuri a fost vorba despre copii de 3 şi 5 ani. Testele făcute pentru cei doi au ieşit negative.

La Galaţi nu a fost înregistrat până acum niciun caz de infecţie cu coronavirus. În continuare sunt 481 de persoane izolate la domiciliu, 4 în centrele de carantină şi 5 pacienţi internaţi în spital, printre care cei trei copii cu mamele lor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.