Un copil de trei ani din Galaţi care a intrat în contact cu o mătuşă venită din Italia este internat la Spitalul de Copii din Galaţi, fiindu-i prelevate probe pentru coronavirus. Copilul are probleme de respiraţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit prefectului de Galaţi, Gabriel Avrămescu, în acest judeţ sunt, joi după-amiază, 643 de persoane izolate la domiciliu, 25 în carantină, 3 persoane internate în spital şi un bolnav confirmat cu COVID-19.

În rândul persoanelor internate se află şi un copil care are probleme respiratorii după ce a venit în contract cu mătuşa lui, revenită din Italia.

Conform lui Avrămescu, în judeţul Galaţi s-au luat o serie de măsuri în lupta cu coronavirusul. În primul rând le-a fost transmis marilor angajatori să identifice soluţii pentru ca angajaţii să vină la muncă etapizat. De asemenea, s-a transmis Bisericii ca slujbele în lăcaşurile de cult cu mai mult de 100 de enoriaşi să fie ţinute etapizat sau, după caz, în aer liber, o decizie clară în acest sens urmând a fi luată în urma discuţiilor cu Arhiepiscopia.

Pe de altă parte, la Galaţi au fost închise toate locurile de joacă.

În municipiul Galaţi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit joi şi a luat o serie de decizii, între care achiziţionarea unui aparat de testare rapidă pentru depistarea noului coronavirus, având în vedere că în acest moment toate probele sunt trimise la Bucureşti, iar rezultatele sunt primite în cel puţin 24 de ore.

În judeţul Galaţi au fost întocmite două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi au fost aplicate mai multe amenzi celor care nu respectă decizia izolării la domiciliu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.