Medicii au conformat un nou deces provocat de gripă la un băiat de 13 anni din judeţul Harghita. Băiatul avea diferite acţiuni medicale şi nu fusese vaccinat, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNSCBT a anunţat că a mai fost confirmat un deces provocat de gripă, fiind vorba despre un băait de 13 ani din judeţul Harghita. 

În urma analizelor de laborator medicii au confirmat virus gripal tip A, nesubtipat. Băiatul avea diferite afecţiuni medicale pentru care era în evidenţa specialiştilor şi nu fusese vaccinat antogripal. 

Acesta este al 128-lea deces provocat de gripă în sezonul 2017 - 2018. 

Potrivit speciliştilor, în ultimele săptămână activitatea gripală a scăzut din intensitate. 

”Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzuta, înregistrându-se doar cazuri sporadice”, au precizat reprezentanţii CNSCBT. 

Până la ultima raportare de săptămâna trecută, în întreaga ţară au fost confirmate prin analize de laborator 1.749 cazuri de gripă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.