Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Braşov a făcut, joi, un control la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Braşov, după ce mai mulţi părinţi au reclamat că elevii învaţă în frig, la temperaturi care nu depăşesc 10 grade Celsius, în condiţiile în care lucrările de montare a unei centrale termice nu au fost finalizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit şefului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov, Sorin Susanu, lucrările finanţate de primărie pentru montarea unei centrale termice în unitatea de învăţământ nu au fost terminate, deşi ar fi trebit să fie gata la începutul anului şcolar

"Noi am efectuat verificări şi în urmă cu o săptămână, după ce părinţii ne-au reclamat că temperaturile din clase nu depăşesc 10 grade. Am dat atunci termen ca situaţia să fie remediată şi, chiar dacă acest termen nu s-a scurs, am făcut astăzi noi verificări şi lucrările nu sunt finalizate. Înainte de a lua o măsură, am solicitat conducerii şcolii să se prezinte la sediul Comisariatului şi să ne arate documente din care să reiasă clar data la care au fost viraţi în conturile şcolii banii de la primărie pentru aceste lucrări", a declarat Susanu.

La Şcoala Gimnazială nr. 3 din Braşov învaţă aproximativ o mie de elevi de şcoli.

Tetkron, firma care furniza energie termică la Braşov, a intrat în faliment şi Consiliul Local a înfiinţat Serviciul Public Local de Termoficare, care a obţinut recent licenţa de la ANRE, iar din 1 decembrie ar urma să furnizeze energie termică în municipiu. În prezent, la serviciul centralizat de termoficare mai sunt racordate aproximativ 1.000 de familii din oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.