Comisarii ANPC anunţă, vineri, că au verificat magazinele Cora din zona Bucureşti-Ilfov, fiind constatate numeroase abateri pentru care au aplicat amenzi în valoare totală de 120.000 de lei. De asemenea, s-a emis propunere de închidere temporară pentru Cora Pantelimon şi Cora Alexandriei. Reprezentanţii lanţului de hipermarketuri au transmis că încearcă să remedieze în cel mai scurt timp neregulile găsite şi dau asigurări că au implementat toate măsurile de siguranţă sanitară şi alimentară în magazine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Patru hipermarketuri cora din Bucureşti au primit controale din partea ANPC în cursul dimineţii de astăzi. În urma controalelor au fost constatate o serie de situaţii pe care le rezvolvăm în cel mai scurt timp. Cea mai mare parte dintre acestea au fost deja remediate până la această oră. Relaţia cora cu autorităţile este una constantă şi de dialog. Apreciem de fiecare dată observaţiile experţilor ANPC şi colaborăm pentru îmbunătăţirea activităţii. Îi asigurăm pe clienţi că am implementat toate măsurile de siguranţă sanitară şi alimentară în magazine, care sunt certificate Safeguard, astfel încât aceştia să aibă o experienţă plăcută şi sigură la cumpărături. Magazinele cora sunt deschise pentru toţi clienţii”, au transmis vineri reprezentanţii lanşului de hipermarketuri.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ANPC anunţă, vineri, într-un comunicat de presă, că echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) din Regiunea Bucureşti-Ilfov, coordonate de vicepreşedintele Mihai Culeafă, au efectuat o serie de verificări ale modului în care este respectată legislaţia în vigoare la cele 4 puncte de lucru din această zonă ale S.C. România Hypermarche S.R.L. (Magazinele Cora).  

 

 

 

”În urma controlului, au fost  înregistrate o serie de abateri importante, care au dus la amenzi contravenţionale în valoare totală de 120.000 lei şi dispunerea unor măsuri complementare importante”, a transmis ANPC.  

Măsurile dispuse au vizat:  

- oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din consumul uman a tuturor produselor alimentare neconforme identificate în cele 4 magazine 

- oprirea temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată: 

  1. mezeluri, cofetărie, peşte, produse alimentare promoţionale – Cora Lujerului 

  1. legume-fructe, gastro, cofetărie, măsline vrac – Cora Pantelimon 

  1. legume-fructe, gastro, cofetărie, brânzeturi şi carne vrac – Cora Văcăreşti ( incinta Mall Sun Plaza) 

  1. gastro – Cora Alexandriei 

- propunere de închidere a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru Cora Pantelimon şi Alexandriei.  

ANPC precizează că s-au descoperit fructe şi legume, vândute ca fiind calitatea I, dar, în realitate, acestea prezentau modificări organoleptice de aspect, culoare, consistentă, fiind improprii consumului uman.  

 

Comisarii anunţă că au mai descoperit, între altele:  

- comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită,  

- nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro,  

- nerespectare temperaturii indicate de producători, pentru o serie de produse alimentare,  

- utilizarea unor materii prime cu data limită de consum depăşită,  

- existenţa insectelor moarte sub tăvile de expunere din vitrinele asistate 

- existenţa unor depuneri masive de praf pe ventilatoarele agregatelor vitrinei asistate 

- prezenţa unor arsuri de la congelare la produsele congelate sau a unor acumulări de gheaţă în ambalaj 

- utilizarea unor vitrine frigorifice cu rugină, exfolieri ale vopselei, grad avansat de uzură sau în care existau resturi alimentare, acumulări de apă şi mucegai 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.