Comisarii ANPC au controlat în intervalul 6 - 21 ianuarie peste 250 de furnizori de gaz şi de energie electrică, inclusiv puncte de lucru, la aproape jumătate fiind constatate abateri privind emiterea facturlor. Au fost aplicate 130 de amenzi în valoare de 2,6 milioane de lei. În acelaşi interval, au fost formulate 4.051 de reclamaţii vizând furnizorii, cele mai multe în Bucureşti şi Ilfov, relevă date obţinute de News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând din 6 până în 21 ianuarie, au fost controlaţi 253 de operatori economici, funizori de gaze şi de energie electrică, inclusiv puncte de lucru ale acestora, iar la 118 dintre aceştia au fost constatate abateri.

Conform aceloraşi date, au fost date 16 avertismente şi au fost aplicate 130 de amenzi în valoare de 2,61 milioane de lei.

În 22 de cazuri, au fost propuse decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte faţă de consumatori.

Companiile furnizoare de gaze şi de energie electrică au fost vizate în acest interval de 4.061 de reclamaţii privind modul de facturare, cele mai multe, peste 1.000, din zona Bucureşti - Ilfov. Pe locul al doilea ca număr de reclamaţii se află Comisariatul general pentru protecţia consumatorilor Vest.

Cele mai multe nereguli se referă la neacordarea compensaţiilpor şi plafonărilor conform legii, la netrimiterea către consumatori a notificărilor de modificare a tarifului, facturi neemise în termenul legal. respectiv situaţii în care la momentul controlului nu fusese încă emisă factura pentru consumul aferent lunii noiembrie.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.