Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a semnat, joi, contractul de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii, pentru o primă tranşă în valoare de peste 14 milioane de euro, dintr-un total de 58.190.000, pe care Sectorul 4 îi va avea la dispoziţie pentru susţinerea noului program de reabilitare termică a blocurilor ce ar urma să fie încheiat până în Iunie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Primăriei Sector 4, programul înglobează un număr aproximativ de 200 blocuri de locuinţe, şi va fi finanţat atât din surse proprii, cât şi din din surse alocate prin Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. Valoarea totală estimată a programului este de 105.760.000 Euro.

Programul va aduce beneficii atât prin reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, cât şi prin reducerea costurilor de întreţinere.

”Sectorul 4 continuă, astfel, demersurile pentru indentificarea surselor de finanţare pentru toate nevoile oamenilor. Încă din anul 2016, Sectorul 4 a atras numeroase finanţări interne şi externe, rambursabile şi nerambursabile, în sumă de peste 100 de milioane de euro”, a transmis Primăria Sector 4.

”Prin semnarea documentelor de finanţare împreună cu dl. Andrew McDowell, Vicepreşedintele BEI, am asigurat, astăzi, fondurile necesare susţinerii programului de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe până în anul 2023. Astfel, am trecut într-o nouă etapă de implementare a planului de creştere a calităţii vieţii locuitorilor din Sectorul 4. Valorificăm oportunităţile oferite de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea Sectorului 4, dovedind  autoritatea locală  ţine pasul cu nevoile oamenilor. Acest lucru este posibil doar prin proiecte concrete, reale şi cu finanţare asigurată”, declară Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Banca Europeană de Investiţii este în fapt instituţia financiară care va finanţa în următorii ani, toate programele naţionale menite să ridice indicii de calitate a mediului şi să reducă emisiile de dioxid de carbon şi totoadă banca responsabilă pentru susţinerea financiară în cazul implentării conceptului Green Deal, propus de Comisia Europeană.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.